wind, vítr, vietor, energia, obnovitelná energia

Brazílska spoločnosť Patria investuje do obnoviteľných zdrojov energie

Brazílska investičná spoločnosť Patria Investimentos stavila na obnoviteľné zdroje energie. Zhromaždila kapitál na investície do projektu zahŕňajúceho veterné a solárne elektrárne o budúcej inštalovanej kapacity okolo 800 megawattov.

Dcérska spoločnosť Patria Essentia Energia začne elektrárne stavať v druhej polovici tohto roka. Elektrickú energiu by mali začať dodávať do siete už za dva roky. Investície si vyžiada necelých 600 miliónov dolárov, ako uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na dobre informované zdroje.

Súčasťou projektu je solárna elektráreň o inštalovanej kapacite 415 megawattov, ktorá bude známa ako Sun of the Sertao, a ktorá vyrastie na severovýchode brazílskeho štátu Bahia. Developerom projektu je spoločnosť Energia Capital, ktorá sa pred časom zbavila väčšinového podielu práve v Patrii a zostala už iba minoritným akcionárom. Druhým projektom je veterná elektráreň Winds of Sao Vitor, ktorá má mať inštalovanú kapacitu 380 megawattov. Celkovo tak kombinácia oboch obnoviteľných zdrojov elektriny bude mať inštalovanú kapacitu vo výške skoro 800 megawattov.

2 komentáre

Přidat komentář

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *