Akcie Foot Locker majú potenciál

Foot Locker je významným globálnym predajcom športovej obuvi, odevov, doplnkov a vybavenia a pôsobí v približne 27 krajinách po celej Severnej Amerike, Európe, na Strednom východe, v Afrike a v Oceánii. Spoločnosť zamestnáva cez 50 000 pracovníkov a jej obrat v roku 2019 činil 8 miliárd USD. Priamo prevádzkuje viac než tri tisíc obchodov a ponúka možnosť frančízy. Foot Locker má sídlo priamo v New Yorku.

Akcie spoločnosti zaujali aj Daniela Křetínského, jedného z najbohatších Čechov. Ten spoločne s vlastným investičným fondom Vesa Equity kúpil 6% podiel vo firme v hodnote 148,5 miliónov dolárov (3,6 miliard Kč).

Práve akcie Foot Locker Inc  klesli z 42 USD na 18 USD v dôsledku pandémie a jej obmedzení. Banka Riley FBR poslala do sveta doporučenie o kúpe týchto akcií 27. mája. K dnešnému dňu sa cena kusu akcie pohybuje okolo 32,51 USD, priestor na investíciu je cez 22 %.

Spoločnosť sa zameriava na atletickú obuv. V ponuke nájdeme hlavne výrobky NIKE a podobné. Foot Locker ponúka širokú škálu svojich obchodných značiek, ako sú Lady Foot Locker, Kids Foot Locker, Champs Sports, Eastbay, Footaction, Runners Point a Sidestep. Obchod umožňuje nákup i cez internet prostredníctvom webových stránok Footlocker, Eastbay a Final-Score.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.