US trhy dňa 20.2.18 – po sviatku futures v zápore

Dnešná utorková seansa na Wall Street bude úvodným obchodným dňom tohto týždňa z dôvodu včerajšieho sviatku President’s Day, takže investori a ďalší účastníci iste privítali predĺžený víkend. US akciové a dlhopisové trhy boli uzavreté, preto dnes začne na burzovom kolbišti tá pravá atmosféra.

Hlavné US akciové indexy sú po víkende na týchto bodových stavoch:

Blue chips index Dow Jones Industrial Average je na hodnote 25219 bodov, Nasdaq Composite je na čísle 7239 bodov a širší index SP 500 sa nachádza na úrovni 2732 bodov.

Hlavné US akciové indexy sú od začiatku roka 2018 v pluse v rozsahu 2,0% až 4,9%, keď pôsobia pozitívne faktory ako rast v korporátnych ziskoch a expandujúca US ekonomika. Avšak zostávajú pod januárovými historickými maximami.

Pre dnešné obchodovanie nie sú k dispozícii v USA žiadne makrodáta, teda z tohto segmentu zrejme vplyv na spôsob obchodov nebude.

Čo zrejme bude negatívne pôsobiť na trhy, je dlhopisový trh. Ak sa pozrieme na súčasnú situáciu vo výnosoch benchmarkových 10y štátnych dlhopisov, vidíme, že 10y Treasury Note v USA disponuje výnosom 2,923%. Ďalej nemecký 10y Bund je na výnose 0,758% a japonský 10y Bond nesie výnos 0,066%.

Čo sa týka dnešného naladenia trhov, vidíme, že indikácia otvorenia trhov formou indikácie US futures smerujú do záporných teritórií, keď DJIA je -116 bodov a SP 500 klesá o -11 bodov.

Na komoditných trhoch sa ropa WTI na NYMEX dostala na kurz 62,23 USD za barel a ropa Brent stojí 65,40 USD za barel. Na COMEX koriguje zlato o cca 16 USD na cenu 1340 USD za trójsku uncu.

Na forexe sa posunul dolár a menový pár EUR/USD je na hranici 1,2360 a vzťah USD/JPY je na čísle 107,08. WSJ Dollar Index má číslo 83,42.

Z dnešných hospodárskych výsledkov firiem možno spomenúť napr. American Water Works, AngloGold Ashanti, Boyd Gaming, Chicago Bridge and Iron Co, Cooper Tire, Devon Energy, Duke Energy, First Energy, Fluór, Genuine Parts, Henry Schein, Home Depot, HSBC Hldgs, Intercontinental Hotels, La-Z-Boy, Medtronic, MGM Resort, Public Storage, Transocean, Wal-Mart Stores, Westlake Chemical a ďalšie.