Trh s kryptomenami pokračuje v nastolenom býčom trende

Celý trh s kryptomenami pokračuje v nastolenom býčom trende. Trhová kapitalizácia v pondelok 11.3. atakovala hranicu 134 miliárd dolárov. Teda o necelých 13 miliárd dolárov viac ako pred mesiacom a o necelých 9 miliárd dolárov viac ako pred týždňom.

Dobrá kondícia na trhu sa podpisuje na cene Bitcoinu, ktorý sa pohybuje tesne pod hranicou 4000 dolárov za kus. Za týždeň sa tak jedná o nárast o zhruba 200 dolárov. Alternatívna kryptomena litecoin sa obchoduje okolo 56 dolárov za kus, teda o 10 dolárov viac ako minulý týždeň. Najväčším skokanom v cene kryptomien v TOP 10 podľa servera coinmarketcap je Stellar, ktorý sa nachádza na deviatom mieste. Jeho cena vzrástla o viac ako 12 %.

V posledných týždňoch relatívne stabilný Bitcoin dodáva optimizmus obchodníkom s kryptomenami. To sa podpisuje na zvýšenom záujme o alternatívne kryptomeny ako je spomínaný litecoin, či Stellar. Zvýšený záujem o alternatívne kryptomeny sa potom opäť podpisuje na dobrej kondícii Bitcoinu. Tieto krehké vzťahy podporujú nastolený býči trend.