Citi Bank

CNBC: Americká banka Citigroup začne prepúšťať v rámci reorganizácie

Americká banková spoločnosť Citigroup sa chystá začať prepúšťať v rámci reorganizácie svojich aktivít. S odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou o tom dnes informovala televízia CNBC. Citigroup podľa svojej internetovej stránky zamestnáva viac ako 230 000 ľudí na celom svete.

Koniec je blízko

Podľa zdrojov banka začne od dnešného dňa informovať zamestnancov, ktorých sa plánované prepúšťanie týka. O celkovom rozsahu prepúšťania zatiaľ nebolo rozhodnuté, podľa CNBC sa však diskutuje o zrušení najmenej desiatich percent pracovných miest vo viacerých divíziách.

Šéfka banky Jane Fraserová už v septembri predstavila zmeny v podnikovej štruktúre, ktoré viedli k odchodu niekoľkých vedúcich pracovníkov. Dodala, že ďalšie opatrenia budú realizované do konca novembra a konečné zmeny budú dokončené do konca marca.

Lepšie financie

Fraser sa snaží zlepšiť finančnú výkonnosť spoločnosti, ktorej náklady a počet zamestnancov v posledných rokoch výrazne vzrástli. Fraserová by sa mala ujať vedenia banky v marci 2021. V súčasnosti čelí silnej skepse akcionárov, pokiaľ ide o to, či Citigroup dokáže splniť výkonnostné ciele predstavené minulý rok, uvádza CNBC.

Citigroup v októbri oznámila, že jej čistý zisk v treťom štvrťroku medziročne vzrástol o dve percentá na 3,5 miliardy dolárov (približne 79 miliárd eur). Fraser v správe o výsledkoch uviedol, že banka bude po dokončení reorganizácie štíhlejším podnikom, ktorý bude môcť rýchlejšie a lepšie slúžiť klientom.

Zdroj: ČTK